Jag hoppas att vi ses igen

Har suttit och grejat med bilder jag fick hem i brevlådan idag, är bilder ifrån begravningen som jag fick i uppdrag att fixa. Så jag var fotograf på begravningen kan man säga. Så nu har jag suttit och sorterat närmare 300 bilder i olika högar. Blev jättefina bilder, började gråta när jag tittade igenom dom.Efter allt som hände så mådde jag ganska dåligt och sov fruktansvärt dåligt vissa nätter. Vaknade på nätterna och grät, ibland låg jag till och med vaken i någon timme för att jag var rädd för att somna om och fortsätta på de hemska drömmarna. Men nu.. nu har jag bara drömt en gång sedan begravningen. Jag drömde att jag gick i sjukhuskorridoren och var nästan framme när dörren till rummet slogs upp, och ut kommer han. Åke då som han hette. Han va glad, jätteglad. Och när han fick syn på mig så kramade han om mig.

Då när jag vaknade grät jag, men jag kände mig lättad. För i drömmen var det som att han ville visa att han inte behövde lida mer och ville ge mig en hejdåkram, han va frisk. Så även om jag känner mig ledsen så är jag ändå lättad på något sätt. Vet att han har det bra och inte behöver lida längre. Vi ses, Åke.

Hårsmycke



Började med en uppgift dag där vi ska göra brudbukett, corsage och något slags smycke till bruden. Valde att göra ett diadem/krans till bruden som jag faktiskt blev nöjd med. Blev lite halvkassa mobilbilder men blev faktikst nöjd, corsage och brudbukett ska vi göra i morgon :)
Och måste tillägga att religionsprovet gick bra, över förväntan!

Ljuslykta ifrån Växtriket


Tog med denna lyktan ifrån jobbet för att testa hur den såg ut på mitt rum, och den ska jag ha! Vet att den är stor men har varit sugen på den länge men det har varit för dyrt för min plånbok, så gissa hur lycklig jag blev när jag hittade den på reahyllan och det bara fanns en enda kvar!

Så detta får bli mitt nya projekt, den har lite fläckar och vissa ställen där färgen skrapats bort. Så ska fixa lite hobbyfärg ifrån Panduro så att den får lite nytt liv. Får även inskaffa lite blockljus och passande dekorationssten :)

Religionsprov

Sitter nyduschad och ska plugga lite inför religionsprovet som vi ska ha i morgon. Hela dagen har gått åt till att hjälpa Fredrik, så nu måste jag verkligen ligga i och läsa så man kan få lite bättre betyg på provet.

Får bli en bild ifrån våran Greklansresa för några år sedan. Denna bilden är ifrån Rhodos stad, saknar denna underbara stad och om bara några månader så är jag tillbaka just där! Sol, bad, shopping, utflykter, lite färg på kroppen och mycket mer. Lovely!


"Meckar"

Vårvädret är tillbaka, jättehärligt väder idag när man är ledig! Just nu är jag i en verkstad och ska hjälpa Fredrik med sitt projektarbete, han håller på att göra i ordning sin Amazon.

Nybakade kanelbullar

Jag och Fredrik har ägnat de senaste timmarna åt att baka massa kanelbullar, så nu blir det fika med ett glas mjölk!

Tower Heist


Nyss sett denna filmen. Bra film faktiskt med Ben Stiller och Eddie Murphy som huvudroller.

Det snöar inte, det snöar inte

Äter frukost och ser på Extreme Home Makeover samtidigt som jag försöker förtränga att det snöar ute. När jag åker till tåget sedan så kommer all snö vara borta och det är strålande vårsol!

Kvällsmat

Sitter och äter kvällsmat bestående åt Corn Flakes, fil och mammas hemmagjorda jordgubbssylt, mumma!

Sen tänkte jag bädda ner mig i till några avsnitt utav One Three Hill, har inte sett ett enda avsnitt på hela lovet! Och i morgon är det back on track efter ett härligt lov, men vi börjar inte förrän halv ett och det betyder sovmorgon!

Strejkande internet

Av någon anledning så har vårat trådlösa internet lagt av här hemma så får skriva från mobilen eftersom jag inte har internet.

Har nyss kommit hem efter en dag på jobbet, har rullat på bra. Nu blir det snart middag och sen bara ta det lugnt resten utav kvällen.

Lördag kväll



Efter en dag på jobbet tog jag och Fredrik årets första tur med hans amerikanare, blev en tur längst kusten. Varit underbart fint väder idag med som resulterade till jättefin solnedgång. Så hade kameran i högsta hugg hela vägen!

Ett sista farväl


Fredag

Ligger nyvaken och kan inte sova, har sovit väldigt dåligt. Och idag kommer det att bli en mycket jobbig dag för idag är begravningen. Har redan gråtit idag och känner redan nu att det kommer bli riktigt jobbigt, suck.

Underbart väder


Sitter ute i solen och fikar i det härliga vädret. Vårkänslor!

And that's a true story


Säg hej till mina nya kompisar


När jag stod upp i morse och tittade mig i spegeln fick jag se att hela min käke var uppsvullen, som mamma sa, jag såg ut ut som en hamster. Så jag ringde tandläkaren och fick en tid och kollade upp det, visade sig att jag fått någon inflammation/infektion pga min visdomstand som är påväg upp. Precis som jag misstänkte.

Så nu har jag fått penicillin som jag ska äta i 10 dagar, flourskölj som även är bakteriedödande och en tandkräm.
Så nu fick jag även svar på varför jag haft feber och varför jag varit så otroligt trött.

Tandvärk?

Ligger nyvaken i sängen och kan inte sova. Har sovit jättedåligt inatt, har fått jätteont i käken/munnen. Misstänker att det är en visdomstand som är på gång och spökar, och det gör så j***a ont rent ut sagt. usch.

Åh inatt drömde jag att jag Fredrik, Frida och Linda var på älskade Rhodos, har en nedräkningsapp och enligt den är det 110 dagar kvar. Så om 110 dagar vid denna tiden sitter på vi planet och har bara någon timme kvar innan vi är framme, 8 heldagar i underbara Grekland. Längtar!

Nytt på skohyllan


Här är skorna som jag köpte igår. Ifrån början hade dom kostat 800:- men det var halva priset på reapriset så köpte dom för 200:-. Riktigt bra köp måste jag säga!

God morgon


Nyss ätit frukost, är udnerbart härligt väder idag. All snö är nästan borta och börjar få riktigt vårkänslor!
Men idag är det storstädning utav rummet som gäller, är verkligen behövligt.

Slappdag

Har varit en riktigt slappdag idag, vi har verkligen inte gjort mycket vettigt alls!

Efter frukost i mrose åkte vi till Grebbestad för att ta bilder ute vid havet, men det blåste och var så förbaskat kallt så det blev inte mycket med det. Så vi tog oss en tur till sportshopen där vi kom ut med varsin påse med nya vårskor, jättenöjda båda två.

Tog även en mycket god fika på Sjögrens bageri innan vi åkte hem igen. Sen dess har vi bara legat framför tven, spelat spel och gick även och la oss och sov en timme. Har varit jättetrött idag och inte alls kännt mig pigg, så nu när jag kom hem så visade det sig att jag har feber. Jippi, bra start på lovet...

Dirty dancing

Sitter i soffan och ser på film nyduschad med lite ny färg i håret, känns så skönt att ha fått bort den fula utväxten,var behövligt!

Och det är så härligt att en veckas lov börjar i morgon, underbart!

Söndagspromenad


Söndag 19 februari

Va i kyrkan i morse på tacksägelse, efter det åkte vi alla hem till pappa där vi fikade och lite så.

Nu är vi påväg hem till Fredrik. Är riktigt gött väder idag så får bli en promenad sen, har även köpt slingmedel så Fredrik får väl rycka in som frisör sedan så jag får lite färg i håret. Hihi.

Avdelning 14

Igår kväll hade jag väldigt svårt för att somna, och när jag var på väg att somna. När jag om man ska säga var hälften vaken och andra hälften sov, så kom det upp en bild i framför mig som liksom var som en dröm men ändå inte för det kändes som jag ändå var vaken. En bild som kommit upp väldigt mycket det senaste och som gör att jag ibland sover extremt dåligt på nätterna och ibland vaknar med tårar rullandes på mina kinder.

Jag stod i en hiss med tomma väggar, visste inte hur jag kommit dit eller var jag befann mig. Det var inte förrän hissen stannade, dörrarna slogs upp och när jag såg de två stora siffror på väggen framför mig som jag förstod att jag var på avdelning 14. Jag steg ur hissen och gick fram till ingången till avdelningen, dörrarna slogs upp och framför mig fanns en lång korridor. När jag gick i korridoren mötte jag den läkare jag träffat i verkligheten, han kände igen mig och hälsade.
I slutet på korridoren tog jag höger och sedan såg jag dörren till rummet som pryddes med en skylt med siffran 2 på. Dörren var halft vidöppen och jag kunde se han ligga där inne i fosterställning och sova.
Jag tvekade en stund men gick sedan in och slog mig ner vid bordet som fanns där inne och iakttog hans djupa andetag. På en hylla ovanför bordet fanns fotografier på hans familj. I fönstret i en vas stod en tulpanbukett och lutandes mot vasen ett litet gosedjur. Plötsligt vaknade han till och fick se att jag var i rummet, han hälsade glatt, satte sig upp och vi började prata.

Och där slutade allt, låg där och grät. Det läskiga är att det verkligen var något jag upplevt i verkligheten och nästan varje natt så återkommer det till mig. Kanske är det begravningen som behövs för att jag verkligen ska förstå att han är borta och sluta drömma om det, det känns som att jag inte förstått vad som hänt ännu. Allt gick så otroligt fort.

Påväg hem

Sitter äntligen i bilen påväg hem och har precis lämnat Uddevalla.

Hämtade kusinerna vid 10tiden i morse och åkte till Vänersborgs badpalats där vi fick hoppat och plaskat av oss lite. Va faktiskt riktigt roligt, dock en hel del folk.


Sedan mötte vi upp mormor och morfar på överby där vi lunchade och strosade runt i lite affärer. Nu ska vi hem till mig och bara ta det lugnt för vi båda två är helt slut efter denna dagen haha! Och i morgon ska vi upp och åka till kyrkan för tacksägelse.

Tacomys


Lunch

Sitter på lunch och äter mammas goda lasange. Är så otroligt jättetrött idag, hade somnat direkt om jag la mig nu. Ändå sov jag nästan 10 timmar inatt...
Sen ska jag i alla fall hem till Fredrik efter jobbet där det blir tacos när jag kommer hem, gott! Nu ska jag äta upp och sen kila ut på stan en sväng.

Kusin Vitamin

Håller just nu på att packa i ordning lite, i morgon efter praktiken ska jag hem till Fredrik och på lördag ska vi på "utflykt". Ska ta med mina kusiner Lowa och David till Vänersborgs badpalats och tillbringa ett par timmar där. Tror nästan att jag är mer förväntansfull än vad dom är haha, nej då men det ska bli roligt!


Söta kusinerna


Slutprov i D-kurs

Hade slutprov i D-kursen i floristiken idag, skulle göra en tejpad bukett som jag själv tycker kan vara väldigt svårt. Tejpad bukett betyder att kortar ned blommorna, förlänger dem med dekorationstråd för slippa alla stjälkar och få ett smalt och snyggt handtag.

Jag blev i alla fall nöjd med min, va lite smådetaljer som jag kanske ahde gjort annorlundare om jag fått göra det igen. Men annars var jag nöjd!
Hann även färdigt till strax efter lunch så tog ett tidigare tåg hem, skönt.

Kusten


"Sovmorgon"

Av någon anledning så ringde inte alarmet i morse, har aldrig hänt förut men i morse så fick det för sig att inte ringa. Så i morse vaknade jag till och kisade på klockan som hängde på väggen och fick se att den var 06.25, 06.45 skulle vi åka till tåget.
Flög upp ur sängen och väckte Fredrik som var mitt uppe i sin skönhetssömn, och vi lyckades faktiskt göra oss i ordning och kom iväg i tid. Inte illa!

Så nu känns hela dagen upp och ner. Ätit den hälften utav frukosten jag inte hann äta hemma i skolan och hela dagen känns konstig.

Mysig tisdagkväll

Har haft en mysig kväll med min fina pojkvän. Köpte räkor, bröd och allt som hör till som vi åt när vi kom hem. Jättemysigt!

Nu ska vi lägga oss efter att kommit på varandra att sova framför tven haha. Bara tre dagar kvar sedan blir det helg och efter det ett efterlängtat lov♥ Dock kommer inte lovet att bestå utav så mycket mer än jobb och begravning, men lov är alltid lov!

Har även fått fixat min dator idag, min snälla mentor tog sig tid och hjälpte mig och lyckades få bort de förbaskade viruset och även förstärka skyddet med ett extra virusskydd. Så nu slipper jag se på One Tree Hill på mobilen och få ont i ögonen för att jag koncentrerar mig på den lilla skärmen hela tiden, haha.

Sleep good!


Alla Hjärtans Dag


Alla hjärtans dag idag då, inget jättespeciellt kanske men det ska i alla fall ska tillbringas med Fredrik. Har precis slutat skolan så han kommer snart och plockar upp mig så ska vi till torp för att handla räkor och lite smått och gott.


Sleep well


Gudars vad jag är trött, och ändå har jag varit ledigt idag och inte gjort något speciellt. Lite lathetsvarning där!
Good night!


One Tree Hill



Ledig idag, har varit iväg och gjort massa ärenden och nu ska jag slänga mig i soffan och kika några avsnitt utav One Tree Hill.

Tjurpannan

Idag tog vi oss en tur till Tjurpannan för att fota lite, blåste lite kallt längst ut men annars har det varit superhärligt väder hela dagen! Känns nästan som att våren är på gång om man vågar säga så.



Efter det tog vi oss en tur till Lur och körde bil på isen med massa folk. Var riktigt riktigt roligt!
Nu har jag parkerat mig framför tven till Wallander och njuter utav att vara ledig i morgon.

Bröllop 11/2 -12

Är nu hemkommen från fotograferingen. För att vara första gången så tyckte jag att det gick bra, det svåraste är att justera allt så att bilderna blir som bäst. Men vissa bilder blev jag faktiskt riktigt nöjd med, här nedanför får ni en liten smygtitt.


Fotograferingsdax!


Nu bär det av på bröllop, börjar bli riktigt nervös!

Tillbaka i bloggvärlden

Har bestämt mig för att börja blogga igen, sen jag slutade har jag saknat det och känt att jag behöver skriva av mig ibland. Så nu har jag hastigt och lustigt slängt ihop en blogg, och en ordentlig header ska jag fixa när min dator fungerar, den har olyckligtvis fått virus och det enda botemedlem är omprogramering...

För tillfället mår jag väl sådär. Dom senaste dagarna har varit fruktansvärt jobbiga då en i familjen dog i cancer, det blev en väldig chock eftersom han fick diagnosen för 2.5 månad sedan. Känns ofattbart. Och så fruktansvärt orättvist.
Men nu ska vi minnas alla härliga stunder med honom och ge honom en jättefin begravning.
Vill även tacka mina fina vänner och alla som ställt upp och stöttat, det hjälper mycket!

I morgon ska mitt fotograferingskunskaper sättas på prov då jag ska fotografera på ett bröllop. Är väldigt nervös och har prestationsångest.
Så nu har jag tömt hela mitt minneskort på bilder, satt batteriet på laddning och plockat fram allt som ska med i morgon.
Wish me good luck!










RSS 2.0